Енергетиците пред МОСВ утре, в подкрепа на ТЕЦ „Марица 3“

контакти

Над 1600 човека се очакват на утрешния протест в столицата в защита на димитровградския ТЕЦ „Марица 3“. В 13 часа те ще тръгнат от „Лъвов мост“ и около 13,15 часа ще бъдат пред Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. Шествието след това продължава към Министерския съвет и ще стигне до Народното събрание. Това коментира пред Радио „Фокус“ юрисконсултът на принудително спряното предприятие Юлиян Семерджиев.

Потресени сме от отношението на властта, заяви той, пред вид не само затварянето на ТЕЦ „Марица 3“, но и разигралата се миналата седмица постановка в която Регионалният инспекторат по околната среда и водите /РИОСВ/ – Хасково за 2 часа разреши на централата да работи, после отмени заповедта си.

Между първата и втората повеля енергетиците от димитровградския ТЕЦ, подкрепени и от около 700 колеги от други централи, удовлетворени от развитието, прекъснаха обявения протест пред МОСВ и отпътуваха обратно. Скоро обаче разбират, че отново им е забранено да работят. Игра, която носи сериозни финансови щети на предприятието.

Пред Радио „Фокус“ Семерджиев заяви, през седмицата, че този път нищо няма да спре мащабния протест, планиран за понеделник.

Около 1600 души вече са обявили желание да се включат. Към нас ще се присъединят доста колеги и от други електроцентрали, които се чувстват застрашени, че нашата съдба /принудително спиране б. а./ може да последва и тях, с оглед и на последните изказвания от страна на министър Сандов, казва пред „Фокус“ юрисконсултът на ТЕЦ „Марица 3“.

При протеста в столицата енергетиците възнамеряват да връчат протестно писмо в МОСВ и ще искат среща с министър Сандов. Среща възнамеряват да поискат и с министър председателя Петков.

Исканията ни са съвсем прости – ТЕЦ „Марица 3“ да бъде пусната незабавно. Също МОСВ да ни връчи прагматичен списък коя централа в региона какъв принос има за замърсяването, коментира в друго предаване, пред  Илиана Беновска, Семерджиев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук