ЕМО ГЕОРГИЕВ ПАК ПОДХВАНА „КАОЛИН” ЗА МЕРИЧЛЕРИ

Каолин - Димитровград
контакти

Емил Георгиев[quote]ВЪЗМЕЗДИЕТО ИДВА, ЗАЯВИ В „ГОРЕЩА ТОЧКА” ЕКОЛОГЪТ[/quote]

Екологът Емил Георгиев нагорещи отново темата за концесията на „Каолин” в Меричлери. Едновременно с това и ролята на собственика му Иво Прокопиев в съставянето на служебен кабинет. Време е екологическите престъпления да получат възмездие, заяви в студиото на Николай Бареков екологът. Колкото неща да се кажат и изпишат за беглеца-олигарх Иво Прокопиев все ще е малко, към сагата винаги има какво да се добави, тя засяга територията на няколко общини, но най-уродлива е формата и в Меричлери, подчерта Георгиев.

Според него там се е разиграла трагедия, прикривана много внимателно от властта в лицето на Симеон Дянков,  Трайчо Трайков, Нона Караджова. Извършени били престъпления срещу частната собственост, природата, историческото наследство. А като следствие и отровената меричлерска вода. Възмездието обаче дошло.

Като пръв резултат екологът посочи решение на Върховния Административен съд /ВАС/ от 28 февруари, отменящо акт на Министерския съвет за концесия от 2010 г. Очакваме и други решения, търсим съдействието на европейските комисии, сезирахме Комисия „Околна среда” за нарушенията на Прокопиев. Сега ще задвижим процедура да осъдим Министерството на икономиката, защото то продължава да мълчи. Там са извършени огромни нарушения, подчерта събеседникът на Бареков. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук