„Емоционално отражение“ на Ганиме Дьонмез в Хасково

Пътят ѝ започва от Хасково, минава през Истанбул и стига до Оксфорд. Така най-кратко може да бъде описан творческият и житейски път на Ганиме Дьонмез. Художничката представя в родния си град Хасково „Емоционално отражение“ – експозиция, която ще бъде подредена в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Официалното откриване на изложбата е на 5 август 2022 година от 17,30 часа.

Хасково е родният град на Ганиме Дьонмез, а България е любимата ѝ страна от детството, с която винаги е имала и ще има дълбока връзка. И въпреки че днес живее в Оксфорд, тя споделя, че се връща в Хасково и в Родината заредена с положителни емоции. Връща се тук и за да помага чрез лични благотворителни инициативи. Част от средствата, събрани от продажбата на картини от изложбата ѝ в Хасково ще бъдат дарени на РБ „Христо Смирненски“ за купуване на книги за библиотеката.

Ганиме Дьонмез има стотици картини, които можете да разгледате в сайта ѝ www.charitableartist.com. И те се продават благотворително. За себе си Ганиме Дьонмез казва, че не иска да печели от изкуството, иска да дарява частици и емоции от себе си за хората, а поредният ѝ подарък за публиката е изложбата „Емоционално отражение“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук