Емоционален празник в Димитровград с „България танцува“

Със сълзи, „Галаксико“ се раздели с една от емблематичните си възпитанички

В емоционален празник се превърна официалното откриване на 12-я Национален танцов конкурс „България танцува“, провеждащ се в обновената спортна зала „Младост“ в Димитровград.

В началото бяха връчени награди на изявилите се и отличени танцьори. Наградени бяха и лауреатите с държавни стипендии, отпуснати от Министерството на културата. Ведомството е организатор на събитието, наред с Община Димитровград и център за танцово изкуство „Галаксико“.

Най-емоционалният момент настъпи, когато бе съобщено, че „Галаксико“ за пореден път се разделя с една от емблематичните си възпитанички. Анабела Крумова отдаде повече от 12 години на „Галаксико“, което съвпадна и с годишнината на „България танцува“. В прегръдките на своите тя не успя да задържи сълзите си.

Преди 12 години, тръгвайки в тази зала, бяхме шепа колектив, шепа изпълнители. С ентусиазъм тогава си казахме: Тук България ще танцува. 12 години това става, сподели емоционално ръководителят на „Галаксико“ Тихомир Митев.

Поздрав към участниците и техните родители отправи заместник-председателят на Местния парламент в Димитровград Юлиян Семерджиев. 12 години е вече юношеска възраст, която показва, че „България танцува“ категорично се превърна в традиция.

Жури, с председател проф. Хикмет Мехмедов, оценя изпълненията. Част от него са проф. Анелия Янева, примабалерината Диляна Никифорова, международният съдия от Сърбия Небоиша Славкович, премиер-солистът Никола Хаджитанев. Гости бяха Тргут Хурт от университета в Анкара, Шемси Хюселолу – танцов педагог.

Повече от 1000 са участниците в тазгодишното издание на конкурса, който започна в петък и продължава до неделя. В първия ден преминаха соловите изпълнения, днес бяха малките групи и дуети. Утре предстоят формациите. Кулминационният момент е връчване Купата на кмета на Димитровград.

Снимки от събитието, вижте на Фейсбук страницата ниПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук