Елена Йончева срещу Делян Добрев за раздора в Хасково

Елена Йончева и Делян Добрев влязоха в открит телевизионен спор за раздора в Хасково, разразил се около кмета Добри Беливанов. Народните представители от БСП и ГЕРБ дебатираха в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв.

„Зетят на Делян Добрев, който е председател на Комисията по бюджет и финанси, е акционер в повече от 40 фирми. През тях преминават обществени поръчки за над 100 милиона лева, според разследване на журналисти“, заяви Елена Йончева.

По думите й роднини и близки на депутата от ГЕРБ са били настанени на ключови позиции в община Хасково. Самият Добрев категорично отрече нападките.

„Госпожа Йончева изказва купища лъжи. Оказа се, че тя е много слаб журналист. Аз зет нямам. Човека, за когото говорите, се казва Даниел Гаргов и е съпруг на моя брагтовчедка. Създава се един изкуствен скандал“, уточни той.

„Суджукгейт“ е детска приказка в сравнение с това“, допълни Йончева, която също е депутат от Хасково.

Нейната атака идва дни, след като ГЕРБ се отрече от кмета си Добри Беливанов. Партията го обвини, че не спазва обещанията си, не работи в интерес на гражданите  и оставката му беше поискана публично. Освен това Беливанов бил на почивка в Монако с мастит бизнесмен, който винаги грабвал най-апетитните обществени поръчки.

„Кметът е разбрал, че ще бъде използван като бушон“, заяви Йончева.

„В последните две години БСП буквално вербуваха Беливанов чрез луксозни екскурзии“, контрира Добрев. Целият разговор в студиото, вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук