Елена Йончева: ЕС се превръща в съюз на войната

Ще пращаме ли жива сила на фронта, пита българският евродепутат

контакти

ЕС все повече се превръща в съюз на войната. ЕС влиза във войната без да я обявява. България и осем държави от Източна Европа бяха определени от президента на САЩ Джо Байдън за държави на предната отбранителна линия. Трябва ясно да се отговори – Европа във война ли е вече? Ще изпращаме ли жива сила – нашите братя, синове, съпрузи на фронта? Според мен, когато няма ясни отговори на тези страхове, започват спекулациите, заявява българският евродепутат Елена Йончева.

Тя акцентира, че в Европа няма дебат какво точно се случва в Украйна, няма кореспонденти там, няма европейски политици, които да посетят райони извън Киев, няма обсъждане как се стигна до този конфликт. Според нея, това е важно, защото иначе не може да се предприеме нито една мирна инициатива и уточнява, че за една година няма нито една идея за мирен план.

Всички казват, че са за мир, а зареждат муниции в оръжията на Украйна. Европа се превърна в снабдител, а не в лидер, който да предлага решения. Единственото, което правим, е да вървим уверено към своето собствено самоунищожение, предупреждава Елена Йончева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук