ЕКШЪН В РАДИЕВО: КРАДЕЦ РЕЖЕ ГОРСКИ С ТРИОН, КОН ГАЗИ НЕГО

контакти

Лесничей на Горското стопанство пострада от крадец на дърва край Радиево снощи. Той, заедно със свой колега и полицай, правили обход за незаконна сеч край димитровградското село. Тримата засекли 4 каруци, натоварени с дърва. Три от тях тръгнали да бягат и били погнати от ченгето и единия горски. Последната, заедно със собственика, била спряна от другия лесничей. По време на задържането каруцарят ударил с трион служителя на горското в областта на предмишниците. Пострадалият гръмнал два пъти със стоп патрони във въздуха, за да го озапти. От изстрелите обаче впрегнатият в каруцата кон се стреснал. Животното побягнало, а каруцата минала по краката на собственика. Той бил настанен в димитровградската болница със счупен десен крак. Горският също е прегледан и освободен за домашно лечение.

Крадецът от Радиево, заедно с друг радиевец, е задържан в ареста. Други четирима, участвали в незаконната сеч все още се издирват. Образувано е досъдебно производство, съобщават от Областната дирекция на МВР 

Снимка от novinar.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук