ЕКСПРЕМИЕР НА ТУРЦИЯ ГОСТУВА В РЕГИОНА

Месут Йълмаз
контакти

Гост в региона вчера и днес е бившият премиер на Турция Месут Йълмаз.  Заедно с  представители на дипломатическия корпус у нас, турски и гръцки партньори, той бе поканен от Хасковската търговско-промишлена палата /ХТПП/ за участие в международната конференция по проект „Маркет контрол” и ритуал по зарязването на лозя. Присъствието му означава много за отношението към България, изтъкна значението на визитата вицепремиерът Цветан Цветанов, който също участва в инициативите на палатата. На въпрос не се ли опитва ГЕРБ да отнема част от избирателите на ДПС, Цветанов отвърна: Не трябва да говорим , че някой отлъчва електорат. Хората са интелигентни и практични, сами могат да преценят на кого да дадат гласа си.

Месут Йелмаз от своя страна заяви, че не желае да коментира вътрешно политически теми, но приветства всяка инициатива на български партии, която промотира в Турция добри междусъседски  отношения. Запитан дали ще се кандидатира за президент експремиерът отговори, че е приключил с политическата кариера и няма намерение да участва в избори.

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук