ЕКО: 90 НА СТО ОТ КОЛИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ ОТ ДВИЖЕНИЕ

контакти

90 на сто от колите в България трябва да бъдат спрени от движение, ако се спазват условията на Наредба Н 32 на 100 процента, заяви началникът на отдел „Приходи“ в Димитровград Георги Стайков. Наредбата се отнася за провеждането на прегледите на автомобилите и в частност са заложени нормативните актове за съдържание на вредни емисии в изгорелите газове.

Той коментира, че превозните средства до 74 киловата, които са произведени до 2000 г. трябва да докажат действието на катализатор. За момента единствено Технотест в Хасково дава такива удостоверения. Затова на този етап нещата ще останат така, до изясняване на пунктовете. От друга страна, това струва пари, което ще обезсмисли преференцията, давана по закон. При плащането на данъците трябва да се представя големия талон на автомобила, в който е вписан съответния евростандарт. Оказва се обаче, че в някои талони той не е вписан. В такъв случай се налага преминаването през техническа лаборатория, която да издаде удостоверение.

Промяна на Наредба 12 за определянето на местните данъци и такси ще предложи на вниманието на общинските съветници кметът Иво Димов. Тя е свързана с приетото от Народното събрание таксите за МПС, произведени до 2000 г. и нямащи евростандарт 3,4,5,6, да бъдат обложени с по-висок данък, а отстъпката им да не е в размер на 50%, както досега. Кметът уточни, че отстъпката може да бъде от 20 до 40 на сто, като предложението е за максимума. Автомобилите произведени от 2000 до 2008 г. ще ползват отстъпка от 50%, а тези след тази година – 60%. 

baza metali

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук