ЕКОПРОЕКТИ СТАРТИРАХА В ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Обичам природата и аз участвам
контакти

Две детски градини, спечелили проекти в национална кампания на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, стартираха дейности от 22 април. На тази дата отбелязваме Международния ден на Земята.  Реализират се по инициативата „За чиста околна среда“, Обичам природата и аз участвам“. Те получават до 5000 лв., финансирани от „Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда“ /ПУДООС/.

ОДЗ „Райна Княгиня“ е първата градина спечелила проект. Дейностите по него започнаха с почистване. По-малките деца правиха оборка в двора, а по-големите – около него. Предстои в следващите месеци образуване на подготвителни групи, закупуване на мултимедия, атласи илюстриращи флора и фауна. Ще се реализира също проект за горска детска градина, наблюдения и разходки в паркове и зелени площи. На 21 юни ще се проведе надиграване, в което ще участват деца и родители. То ще се осъществи на Светилището на нимфите и Афродита, близо до Каснаково.

Денят на Земята и началото на дейностите отбелязаха също от ОДЗ „Слънце“ – другото детско заведение, получило финансиране. За целта малчуганите посяха семена, от които ще поникнат красиви цветя. Това те направиха в пространството пред „Вулкан Цимент“ АД. В следващите месеци ще реализират посещения в Защитена местност „Злато поле“, разходка по паркове, осъществяване на екокът, карнавал и др.

АРТ-БОКЛУК

Изложба на експонати от рециклирани материали показват учениците в ЕГ „Д-р Иван Богоров“. Решили са инициативата да се казва АРТ-БОКЛУК, като по този начин покажат, че отпадъците могат да се използват по практичен начин. Най-добрите творби ще участват в националния конкурс на МОСВ. Допълнително в днешната акция ще поставят няколко броя къщички за птички и катерички, идващи най-вече от парк „Вапцаров“. В часовете ще има уроци с екологична насоченост, както и прожектиране на документални филми по темата.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук