Екоинспекцията на проверка в димитровградския ТЕЦ. Какво отчете мобилната станция?

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково, съвместно с Регионална лаборатория – Стара Загора, към  Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), ще извършат днес проверка във връзка с постъпили сигнали за задушлива миризма и сажди от работата на ТЕЦ „Марица 3“АД – гр. Димитровград.

Това съобщава на сайта си РИОСВ – Хасково. В информацията се уточнява, че експертите ще проведат емисионен контрол на изпускащо устройство към горивна инсталация на ТЕЦ-а и ще измерят следните показатели – прах, азотни оксиди и серен диоксид.

Още отпреди няколко месеца започнаха да се появяват притеснения, след заработването на ТЕЦ-а. Отчетени бяха и  превишения на алармените прагове за концентрация на серен диоксид, които бяха причина кметът на Димитровград да изпрати въпроси до РИОСВ – Хасково и ТЕЦ „Марица-3“. Преди това бе монтирана и мобилна станция край предприятието.

От Екоинспекцията съобщиха, че мобилната станция не е отчела отклонения и показателите са в норми, за определения период. След допълнителни сигнали обаче, следваща стъпка е проверка на устройствата на място, като се очаква до около две седмици да стане ясно какво е показала.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук