Екип от доброволци ще доставя храна и лекарства на хора под карантина в Димитровград

контакти

От днес, в община Димитровград започва да функционира екип от доброволци за обслужване на хора под карантина, за доставка на храни и лекарства. В екипа има и медицинско лице. Досега обслужването най-често бе извършвано от приятели или роднини на карантинираните.

Поръчаните неща ще се закупуват със собствени средства на гражданите. За да заявят доставки, те трябва да позвънят на тел. 0895 716 026. На този номер ще могат да се обаждат граждани, които са поставени под карантина или са се самоизолирали по други причини.

Правим го, за да повишим сигурността и минимализираме риска от разпространение на вируса, подчертават от Община Димитровград.

Оттам публикуват отново и телефоните за доставка на храни и лекарства по домовете за самотно живеещи възрастни хора и такива, които са трудноподвижни. Тези покупки също се изпълняват със собствени средства на заявяващите. Те могат да звънят всеки ден от 9.00 до 16.00 часа на телефони: 0885 622 634 и 0391 7 33 43.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук