Едно предложение за Деец на културата в Димитровград. ОбС решава за номинацията

контакти

Едно предложение е било внесено, в указания срок, за носител на наградата „Деец на културата“ за 2017 г. в Димитровград. То е от диригентите на Забавно-духов оркестър Доцо Вътков и Митя Йорданов, номинирали за специалната награда музикалния педагог Красимир Вълчанов Чанов – диригент на Общински детски духов оркестър и Общински хор – Димитровград.

Номинацията разгледа комисия, в състав: Гроздан Грозев – председател, членове – Антоанета Шаркова, Светлана Николова, Валентин Христов, Бончо Димитров, Димитър Русев и Елена Георгиева. Заседава на 10 април, по реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград, за да определи носителя на наградата за Деец на културата и да предложи на Общинския съвет да утвърди Красимир Чанов. Според Наредбата, Деецът получава грамота, плакет и парични средства, в размер на 500 лева.

Красимир Чанов е известен сред културните среди, с дългогодишната си работа като музикален педагог. Създал е плеяда от реализирани музикални таланти, се казва в доводите на направилите номинацията.

Чанов е роден на 25 юни 1964 г. в Димитровград. Завършва средно музикално училище в Стара Загора със специалност кларинет, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с профил музикална педагогика и оркестрово дирижиране, както и Тракийския университет със специалност информатика.

От 1992 г. до днес е преподавател по кларинет, теоретични дисциплини и информатика в средно училище „Васил Левски“ в Димитровград. Учител на годината през 1993/94 г., както и диригент на хор „Хармония“.

През периода 1993 – 1996 г. е художествен ръководител на Представителен хор към училище „Васил Левски“. Създател на арменския хор „Гомидас“ в Хасково през 1999 г.

Музикалният педагог сформира Общински детски духов оркестър в Димитровград, създаден през 2012 г. От 2016 г. поема ръководството на Общински хор – Димитровград. Дълги години е бил оркестрант, кларинетист и саксофонист в Забавно-духов оркестър, канен е и за гост-диригент на оркестъра.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук