Едни ученик положителен за COVID-19, при две тествания в региона

Едни ученик е положителен за COVID-19 при две тествания – в понеделник и вторник, става ясно от съобщение на Областна администрация – Хасково, на база информация от Регионалното управление на образованието (РУО).

Общо 196 ученици са тествани за COVID-19 от област Хасково на 15 ноември. Учениците са от 5 училища и 2 центъра за специални образователни потребности. На 16 ноември е проведено тестване в 38 училища и общо 3107 ученици. Един ученик е с положителен тест от НУ „З. Стоянов“ – гр. Любимец.

92 са новите случаи, диагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие. Те са на възраст от 1 до 92 години и са от всички общини в област Хасково. В болнични заведения се лекуват 235 души, съобщават още от Областна администрация.

Починали са 9 жители на областта, на възраст от 34 до 96 години, от общините Хасково, Харманли, Свиленград, Ивайловград и Димитровград. Трима от тях, сред които и загубил битката с коварното заболяване 39-годишен мъж от община Хасково, са без придружаващи заболявания. Починала е 34-годишна жена от община Димитровград, която е имала хронично белодробно заболяване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук