Един кандидат за управител на МБАЛ „Света Екатерина“. Препитват го утре

Днес изтече срокът, в който кандидати можеха да подават документи в конкурса за избиране на нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград.

Кандидатът е един, информира председателят на Общинския съвет и председател на комисията за организирането и провеждането на конкурса Гергана Кръстева, която обаче не съобщи името му.

Конкурсът бе обявен на 29 юни, след решение на ОбС. Желаещите да участват имаха 30-дневен срок, който изтече днес.

Утре комисията ще разгледа документите на кандидата, за да види дали отговарят на изискванията на обявлението, след което и програмата му за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Предвидено и е и събеседване, след което ще стане ясно дали има избран нов управител на димитровградската болница.

Сегашният управител д-р Матей Матеев заяви преди два месеца, че няма да участва в конкурса. Договорът му изтече, но бе продължен до провеждането на конкурс и избор на нов управител. Ако обаче кандидатът не получи одобрение в препитването, д-р Матеев ще продължи да управлява димитровградското лечебно заведение, като ще се наложи обявяването на нов конкурс…

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук