ЕДИН ЗАГИНАЛ, ДВАМА ОСТАВАТ ИНВАЛИДИ, В 52 ЗЛОПОЛУКИ В ОБЛАСТТА, ЗА ГОДИНА

контакти

[quote]ЧЕСТО ТРУДОВИ ИНЦИДЕНТИ СЕ ПРИКРИВАТ КАТО БИТОВИ[/quote]

newbeautyЕдни човек е загинал, двама вероятно ще останат инвалиди, в 52 трудови злополуки, станали на територията на област Хасково през 2015 г. От началото на 2016 г. до сега в региона са регистрирани 4 трудови злополуки. При тях не се е стигнало до смърт или инвалидизиране, отчете директорът на Областната инспекция по труда Петър Андреев, по време на заседание на Областния съвет по условия на труд. То се свика по повод Международния ден на загиналите при трудови злополуки – 28 април.

Разследването на трудовите инциденти е сложна задача, в която участват няколко институции. Много често трудови злополуки се прикриват като битови. Едва след прекратяване на трудовите договори, работниците идват при нас и пускат жалби срещу работодателите си, разказа директорът на НОИ Огнян Добриков.

Наблюдава се тенденция за спазване на условията на труд в големите фирми и продължаващи опити за заобикаляне на законодателството в малките и средни фирми, констатираха още членовете на Областния съвет. След заседанието те поднесоха цветя в памет на жертвите на трудови злополуки. Паметната плоча по този повод е монтирана на сградата на НАП в Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук