ЕДИНСТВО: ИВАН ПЕТРОВ С ВОТ КАТО ДИМИТЪР ПЕТРОВ – ЗА БЪДЕЩЕТО

Референдум
контакти

Вот за бъдещето на България изразиха народният представител от ГЕРБ Иван Петров и лидерът на социалистите в Димитровград – Димитър Петров. Депутатът, който също е с адресна регистрация тук, обаче гласува с „Не” на въпроса в бюлетината, докато съфамилникът му твърдо го подкрепи.

Референдумът е изключително важен. Дано гражданите са го разбрали. Бъдещето на България е в развитието на високотехнологична индустрия, каквато е ядрената енергетика. Гласувам за нея, за нова атомна централа, за създаване на работни места, за просперитета на страната, категоричен бе председателят на БСП.

Бъдещето на България може да се развива не само с нова ядрена мощност, може да се развиват и тези, които имаме, да се развият още един – два блока. Те са напълно достатъчни. България няма нужда от толкова енергийни мощности. В Козлодуй има площадка, има условия. Трябват още един, максимум два блока. Нова централа не е нужна, още повече, на Балканите Турция и други държави си изграждат собствени електроцентрали. Няма да има такава нужда от електроенергия. На кой да я продаваме?, запита депутатът от ГЕРБ.

С „Не” призна, че е гласувал и съпартиецът му Иво Димов. Вотът ми е за реалностите и в политиката, и в икономиката. Те показват – страната няма нужда от нова ядрена електроцентрала, няма и възможност тя да бъде изградена, коментира кметът на Димитровград.

Индустрията пък се оказа приоритет на общинския председател Стефан Димитров. Гласувах на първо място за индустрията. Ако въпросът беше дали да има АЕЦ „Белене“, със сигурност, може би, щях да гласувам по друг начин. Но така подкрепата ми е за бизнеса в България. Защото утре или в други ден шепа политици, които промениха нагласите на близо 700 хиляди човека, подписали се за референдум, могат да попитат дали да има химия или земеделия? И тогава как хората ще отговорят?, риторично пита първият сред равни.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук