ЕДИНОДУШНО ИЗБРАХА Д-Р ЛАФЧИЙСКИ И МАЕСТРО ВЪТКОВ ЗА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ

Общинският съвет единодушно избра д-р Марко Лафчийски и маестро Доцо Вътков за почетни граждани на Димитровград. Званията им, по Статут, ще бъдат връчени на тържествена сесия, която трябва да се проведе на 2 септември, по повод празника на Димитровград.

Първи поздравления получи д-р Лафчийски, който присъства по време на гласуването. За него се каза, че напълно заслужава званието, защото лекува пето поколение димитровградчани. Въпреки че е в пенсионна възраст, продължава да ходи на домашни адреси, за да преглежда пациенти, работи и като сътрудник на индивидуална практика. Той е не само уважаван лекар, но и специалист с голям принос в развитието на здравеопазването.

Маестро Вътков е не по-малко заслужил да бъде почетен гражданин. Той е сред големите и уважавани диригенти и композитори в България. 18  години той е диригент на Представителния духов оркестър на ансамбъла на Строителни войски. От 22 години ръководи Забавно-духов оркестър в Димитровград. Маестрото възражда стотици музикални произведения на български композитори. Автор е на десетки хорови произведения за женски и смесен хр, собствени хора и ръченици. Аранжира пиеси за духв оркестър и симфонични произведения за такъв… През 2010 г. той бе удостоен с наградата на Община Димитровград за деец на културата.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук