Единна цена на водата в България предложи президентът на КНСБ

контакти

Щом водата е благо, а не стока, значи трябва да има единна цена на водата в цяла България. Какво по-логично от това? Това, че в Добрич е помпажна, а някъде другаде гравитачна, с какво е виновен някой, че се е родил в Добрич?! Това не е връщане към някакъв социализъм, ако някой така го вижда, а обратното – връщане на справедливост, която липсва, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров при откриването на провелия се днес Национален форум “За достойно заплащане на труда и устойчиво бъдеще на отрасъл ВиК в България”. Той бе организиран от конфедерацията, НБС “Водоснабдител” и Фондация Фридрих Еберт България и събра на едно място представители на сектора, социалните партньори и институциите.

Необходима е радикална промяна във ВиК сектора и решаване веднага на редица ключови въпроси. Моделът има нужда от преразглеждане, допълнителни управленски решения, които да гарантират справедливи финансови потоци, каза президентът на КНСБ.

Със сигурност, ако се стигне до промяна, инвестициите трябва да се извадят пред скоба и да бъдат ангажимент на собственика – държавата и общините, а не на цената на водата и потребителите, категоричен бе Димитров и подчерта, че “горещият картоф” – цената на водата, продължава да плаши политиците и стои без решение.

Още становища – на страницата на КНСБ, запис на форума може да проследите във видеото:

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук