„ЕВРО ФЕРТ“ АЛАРМИРА ПОЛИЦИЯТА ЗА КРАЖБА НА ПАНА ОТ ВОДНАТА КУЛА

контакти

Жалба в районното полицейско управление в Димитровград подаде „Евро Ферт“ АД. Дружеството алармира органите за кражба на поздравителни рекламни пана, поставени на Водната кула. Това се казва в прессъобщение от акционерното дружество до медиите, чийто текст публикуваме.

„Евро Ферт” АД  подаде сигнал в РПУ – Димитровград за кражбата на поздравителни рекламни  пана, поставени на Водната кула в града. Те са изчезнали във вечерните часове на 9 октомври. Малко преди това  „Холдинг Български държавни железници”ЕАД е настоял за едностранно прекратяване на договора с „Евро Ферт” АД за наем на рекламните площи върху водонапорната кула. Това е безпрецедентен акт на оказване на политически натиск върху частна фирма. Този извод се налага и от факта, че Държавният „Холдинг БДЖ“ като фирма в незавидно финансово състояние, иска доброволно да се лишава от около 70 хиляди лева приход. Това е сумата, която холдинга ще изгуби за целия период на договорните отношения, от наема и поддържката на водонапорното съоръжение в Димитровград.  „Евро Ферт” АД винаги е бил коректен партньор на превозвача и заплаща за рекламните площи. Задълженията по договора са били спазвани дори във времето на извършвания ремонт на пътя на кръговото движение. В продължение на три години от там не са преминавали автомобили и хора, което е загуба за фирмата от рекламна гледна точка.

„Евро Ферт” провежда дългогодишна и трайна политика в подкрепа на младите и амбициозни хора в Димитровград, които продължават обучението си във висшите учебни заведения. Това е ефективен път за създаване на реални работни места и професионална перспектива за младежите в града. Ето защо поставените рекламни пана с поздравителни адреси към студентите са начин да бъде изразена фирмената политика на „Евро Ферт”в областта на корпоративната социална отговорност. За четвърта поредна година дружеството отделя по 10 стотинки на всеки продаден тон продукция. Със събраните суми се финансират проекти за обновяване и модернизиране на учебната база в Аграрния университет в Пловдив. Там е открита модерна лаборатория за учебни цели изцяло финансирана от „Евро Ферт” АД. Фирмата работи активно с Министерството на образованието и науката по стажантските програми за студенти.

Самоуправното премахване на рекламните пана, както и използването на държавната фирма   „Холдинг БДЖ“ за натиск върху частна компания и мениджърите в нея е пример за използването на държавната машина за влияние върху изборния процес, както и за злоупотреба и превратно упражняване на власт. Управляващите са готови да жертват държавните икономически интереси с цел политически шантаж. Като коректни данъкоплатци търговски и социални партньори сме против злоупотребата с нашите пари срещу интересите на гражданите. Усещането за това, че държавната собственост принадлежи на една партия ни връща в мрачните времена на комунистическия режим в България.

Изборите ще приключат. И след тях, ние – от  „Евро Ферт” ще продължим да изпълняваме своята програма за корпоративна социална отговорност и да подкрепяме обучението на младите хора в Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук