ЕВРОПЕЙСКИ КОНКУРС И ПЪТУВАЩА ИЗЛОЖБА ПО „АТРИУМ“

АТРИУМ
контакти

По проект „АТРИУМ – Архитектура на тоталитарните режими на XX век и урбанистичен мениджмънт“, се организира европейски конкурс и пътуваща изложба. Конкурсът е за създаване и модерна арт интерпретация на италиански и източноевропейски прототипи на тоталитарните режими от миналия век. Избраните проектни предложения ще бъдат включени в пътуваща изложба.

В конкурса могат да се включат хора, живеещи и работещи в страните членки на Европейския съюз, както и в страните, кандидат-членки за присъединяване. Сред списъка са прототипите, които могат да бъдат проектирани и реализирани за пътуващата изложба, са: малък интериорен дизайн, направен от стъкло, смола, дърво…(вази, бутики, офис аксесоари и др.; части от облекло и аксеосари към него (куфари, чанти, шапки); обзавеждане, модни бижута, графични и хартиени изделия, игри (пъзели, карти) и др. Няма ограничения по отношение на форма, геометрия, материали и решения.

Проектите трябва да бъдат изпратени в колет, запечатан и надписан, както следва: „Тази пратка съдържа проект за конкурса „Sign  Invention – futuring the past“. Пратките трябва да бъдат доставени чрез препоръчана поща до 24 април 2013 г.- 12.00 ч. на следния адрес:

Association RCD

Piazzale della  Vittoria 1

47121 – FORLI’Italy

Пратката трябва да съдържа следните документи, на английски или италиански като официални езици на конкурса:

• мотивационно писмо, включително името на участника/ците и лични данни като адрес, телефон/ е-мейл адрес.

При възможност да се  посочи уебсайт и професия (дизайнер, графичен дизайнер, архитект и т.н.)

• копие от документа с условията на английски, подписан от участника/ците, като потвърждение за приемане на правилата на настоящия конкурс,

• кратко описание на характеристиките на подадените произведения, вида на производството и използваните материали,

• снимки, чертежи и рисунки на произведенията и прототипите и всякакви допълнителни детайли, които могат да помогнат за илюстрирането на проекта, както и неговата връзка с исторически разглеждания период,

• всяка друга допълнителна и полезна информация, която описва предложението,

•  размери на потенциалния прототип. Приемливи са прототипи в малки мащаби.

Комисия за оценяване ще отличи трите най-добри проекта по отношение на характеристиките, качеството, оригиналността и връзката им с темата на конкурса. Всеки един от тримата победители ще получи по 100 броя от каталог. Той ще бъде издаден и ще е в наличност на откриването на пътуващата изложба и на други събития в рамките на АТРИУМ, които ще се проведат през юни 2013 г. във Форли, Италия. Разходите за пътни и дневни, за две вечери и нощувки ще бъдат за сметка на организаторите на конкурса.

Повече информация може да видите от този линк.

АТРИУМ

Целта на АТРИУМ е да се изработи културно-туристически маршрут на градове с типична тоталитарна архитектура от XX век. В него влизат Италия като водеща, България, Гърция, Румъния, Унгария, Словения, Словакия, Хърватска, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук