Европейска нощ на музеите, с акцент върху мъжкия свят

Поредната Европейска нощ на музеите предстои на 18 май, в която традиционно ще се включи и Исторически музей – Димитровград с различни прояви.

От 18.00 до 23.00 часа ще бъдат отворени Историческия музей, Дом-музей „Пеньо Пенев”, Художествена галерия „Петко Чурчулиев” и Ретро апартамента на бул. „Д. Благоев” №9.

Акцент в тазгодишната програма на Историческия музей ще бъде Мъжът и неговият свят. Ще бъде открита изложбата „Аз съм Гошко хубавеца” или „Мъжката суетност в миналото” на Регионален исторически музей – град Търговище. Със същото заглавие е и музикалната програма, която ще ни пренесе назад във времето и ще ни представи музикалните вкусове на хората преди век. Посетителите ще могат да си направят снимка за спомен в обособено ретро фото и ги очакват още много изненади, информира главният уредник в музея Недялка Тодорова.

Подробната програма на Европейска нощ на музеите в Димитровград може да видите, щраквайки върху следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук