Европейска нощ на музеите отново в Димитровград

контакти

Димитровград отново се присъединява към Европейската нощ на музеите. На 18 май изложби, работилници, концерт, обиколки с екскурзовод ще представят в Нощта на музеите Исторически музей – Димитровград, Дом-музей „Пеньо Пенев”, Художествена галерия „Петко Чурчулиев и Ретро апартаментът.

Те ще бъдат отворени за всички във времето от 17.00 до 23.00 часа. Заповядайте и споделете тези мигове на откривателство и радост около изкуството със семейството и приятелите си, канят организаторите от Община Димитровград и Историческия музей.

Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще отвори врати между 17.00 и 23.00 часа, за да ви пренесе в изложбата „Защита на живота“ – графики и дървени пластики, с автор Аббас Бани Хасан от Франция.

Почти по същото време, от 17:30 часа в Дом-музей „Пеньо Пенев“ ще започне поетична среща с известния български поет, есеист и сценарист Иван Ланжев. От 20.00 до 22.00 часа на всеки кръгъл час ще се прожектира филмът за поета Пеньо Пенев „Сънят ми слънчев чака вечността”, с режисьор Славян Костов и сценарист Яна Тодорова.

Исторически музей – Димитровград ще предложи изложбата „Родена край Одрин”, която бе открита снощи, както и ще награди дарители, приятели и доброволци на музея за подкрепата им.

В 19.30 часа ще бъде показан филмът-възстановка „Защитниците на Добро поле”.

От 20.00 часа любителите на рока ще могат да се насладят на изпълненията на димитровградската рок-група WHITE WALKЕRS.

Помислено е и за най-малките, за които от 19.00 до 21.00 часа ще работят забавни детски кътове и работилници.

Входът във всички музеи и галерии в Нощта на музеите е свободен.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук