Европейска нощ в Историческия музей, галерия „Петко Чурчулиев“ и в Дом-музей „Пеньо Пенев“

Отворен за посещение ще е и ретро апартаментът

Европейска нощ на музеите – 2018 ще се проведе на 19 май в Димитровград, от 18:00 до 23:00 часа. Събитията ще се проведат в Исторически музей, Дом-музей „Пеньо Пенев“ и Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Отворен за посещение ще бъде също откритият наскоро ретро апартамент, на бул. „Димитър Благоев“ № 9.

Входът за всички събития е свободен. Началото в Историческия музей ще бъде поставено с изпълнения на духовия оркестър и откриване на изложба „Историята през фотообектива“. Първата проява в галерията е свързана с прожекции на документални филми за известни художници, чийто произведения са част от фонда. В Дом-музея стартират с музикално-поетична вечер: „Не ме пиши в стих“, с поезията на Емил Стоянов. Допълнителни подробности може да видите в програмата, на снимката встрани.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук