ЕВРОПА ТАНЦУВА В ДИМИТРОВГРАД ЗА ГИНЕС

Европа танцува в Димитровград и в още 10 градове от Стария континент, в опит да бъде подобрен рекорд на Гинес за най-голям едновременен танц. 160 танцьори танцуваха заедно в Димитровград, който бе единствения представител на България. Те се бяха подредили по двете алеи в началото на парк „Марица“. В инициативата се включиха още Сърбия, Словакия, Словения, Чехия, Черна гора, Хърватска, Унгария, Босна и Херцеговина, Румъния и Украйна, където инициативата протече паралелно.

В градовете участниците танцуваха по едно и също време няколко валса на Йохан Щраус. Всеки имаше възможност да избира цветовете. В Димитровград се спряха на синьото и жълтото – цветовете на Европейския съюз. В началото на проявата поздрав към включилите се отправи кметът Иво Димов, който пожела рекордът да бъде постигнат.

В предишния рекорд за едновременен танц са участвали 33 202 човека. Сега очаквам да се включат близо 55 хил. Предполагам, че до седмица-две от Гинес ще оповестят резултатите, коментира ръководителят на „Галаксико“ Тихомир Митев, който също беше сред танцуващите.

office7Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук