ЕВРОПА ЗАБРАНЯВА ТЪНКИТЕ ЦИГАРИ

контакти

Европейската комисия ще предложи нови крути мерки против тютюнопушенето, а именно забрана на продажбата на т.нар. тънки цигари – slim. Другата голяма промяна е решението всички кутии с тютюн да бъдат задължително облепени изцяло със здравни надписи и предупреждения, информира economic.bg.

Планът на Комисията включва стандартизиране на всички опаковки на тютюн в еднообразен бял цвят и поставяне миниатюрно лого на компанията производител. Така цели 75% от повърхността на продукта ще бъде заета с надписи за вредата от тютюнопушенето.

„Ще се забранят определени субстанции, т. е. не можеш да казваш, че са билкови, подсилващи, енергизиращи и всякакви други неща. Ментолови също. Не може да има надписи, които предполагат, че е безопасно или леко“, обясни пред bTV финансовият анализатор Лъчезар Богданов.

Забраната за слимс цигарите пък ще удари 1/3 от пазара. Производителите, разпространителите и дори собствениците на магазини за цигари предвиждат големи рекордни загуби. 

 



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук