ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ И ЗАТВОРЕНИЯТ ПАЗАР ОРЯЗАХА ОБОРОТА НА МАГАЗИНИ

Провежданият на 25 май вот за Европейски парламент, затворените поради тази причина Неделен и Автопазар оказаха крайно негативно влияние върху оборота на поредица магазини в Димитровград. Разликата между други недели и тази е осезаема. Оборотът ни падна наполовина, клиенти почти липсват. През целия ден преглеждам стоката и чистя, за да не ми е скучно. Отдавам това на лиспсата на пазар, коментира магазинерката в маркет „Бяло агне“ под тунелите.

По-различна е ситуацията в магазин „Чайка“. При нас няма разлика от тази и други недели. Нито има повишаване, нито понижаване на оборота, казаха оттам. Донякъде това се дължи на позиционирани в близост изборни секции. Членовете им явно по-често посещават обекта.

Със сигурност сред най-засегнатите са големите вериги като „Кауфланд“ и „Лидл“, посещавани буквално на тълпи в пазарни дни. Засегнати са и по-малките магазинчета основно в кв. „Каменец“, които чакат почивните дни като празник.

Прави впечатление, че в централната част на Димитровград има по-малко хора, за разлика от друг път. Ако се виждат такива, те по-скоро са възрастни. Според някои, липсата на хора в активна възраст се свързва с хубавото време и откриването на риболовния сезон.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук