ЕВРОКОМИСИЯТА ИСКА ТЯСНО СЪТРУДНИЧЕСТВО С ОБЩИНИТЕ, ЗАЯВИ ЮНКЕР

контакти

Европейската комисия иска да има колкото се може по-тясно сътрудничество с българските общини и местни власти. Така ще бъдем по-близо до гражданите, заяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, след среща в Брюксел с 30 областни управители и кметове от България. Сред тях беше и губернаторът на Хасково Добри Беливанов, съобщават от Областна администрация.

Правителството в България също е близо до хората, но кметовете са тези, които са по-близо до тях и техните проблеми, допълни Юнкер.

България ще участва със 100 млн. евро в проекти, подкрепени от европейския фонд за стратегически инвестиции (т. нар. план „Юнкер), съобщи Европейската комисия. Участието на страната ще бъде осигурено чрез съфинансиране на разработки, одобрени от Българската банка за развитие. България е осмата държава в Европейския съюз, която внася средства във Фонда за стратегически инвестиции, наред с Германия, Испания, Франция, Италия, Люксембург, Полша и Словакия. Според Юнкер, това означава, че България възприема сериозно задачите си по отношение на ЕС и може да се възползва от предимствата на инвестиционния план.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук