ЕВРОДЕПУТАТ ПИТА ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПЧЕЛАРСТВОТО

контакти

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел депозира в Европейската комисия въпрос, свързан с възможностите за подпомагане на пчеларството в България и Европа като цяло. Пчеларският сектор в Европейския съюз изпитва сериозни трудности и средствата от националните програми са недостатъчни. От друга страна, пчеларите не притежават и не обработват собствена земя, което ги поставя в неравностойно положение спрямо другите сектори, посочва евродепутатът.

Сектор „Пчеларство“ няма да бъде подпомогнат нито чрез директни плащания, нито чрез обвързано с производството подпомагане, става ясно след приключилите тристранни преговори по оформянето на Общата селскостопанска политика за новия програмен период 2014 – 2020 г. По този повод Мария Габриел настоява за отговор какви са според Европейската комисия възможностите за подпомагане на сектора. 

Автобусни и самолетни билети – www.avtogara-dimitrovgrad.com Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук