Евродепутат от ДПС зад Доган: Лидер се следва!

контакти

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк направи кратко, но ясно и категорично изявление, че застава зад почетния председател на Движението Ахмед Доган.

На страницата си евродепутатът от групата „Обнови Европа“ написа: Лидер се следва! Към поста си той добави снимка на Ахмед Доган, за да е ясно какъв е изборът му.

Респект за позицията! Д-р Ахмед Доган няма алтернатива нито в ДПС, нито в българската политика. Това е положението! Радвам се, че си в правилният отбор Илхан! Мъжка приказка… В този дух са коментарите под публикацията.

Вчера Рамадан Аталай разбуни духовете, след като заяви, че отношенията между Доган и Пеевски са в разрив… Пеевски бе категоричен, че в личен план няма конфликт с Доган, който пък настоял да се гласува против предложения от ГЕРБ-СДС кабинет, както и в крайна сметка стана.

С г-н Доган ще бъдем заедно!… ДПС ще бъде монолитно… няма да се разцепи и аз няма да позволя на дребни интриганти, които в момента мътят и неговата глава и моята глава, да застрашим партията, заявява Пеевски.

По думите му, няма да бъдат изключвани депутатите, които са гласували против кабинета „Желязков“. Една от хипотезите е, че ако бъдат изключени 15-те депутати, вторият мандат, за който Пеевски заяви, че бързо ще бъде върнат, трябва да отиде в ПП-ДБ, макар това в случая да не е от голямо значение, но кой знае…

Интересно е, че в каченото на пресцентъра на ДПС изявление, а и в предходни, Пеевски е представян като председател на ДПС. Той обаче е съпредседател. Другият съпредседател е Джевдет Чакъров.

В групата на ДПС има напрежение, призна Джевдет Чакъров, който бе от депутатите, против предложения от ГЕРБ кабинет. По-рано Чакъров бе критикуван от Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация „Бултюрк“, че няма изявена позиция. Ултюрк пък заяви, че периодът на Доган приключи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук