ЕВРОДЕПУТАТ: ИНВЕСТИТОРИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪЛГАРИЯ КАТО ШВЕЙЦАРИЯ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА

контакти

Чуждестранни инвеститори определят България като „Швейцария на Източна Европа“. Това заяви евродепутатът Ева Паунова, при промотиране на страната като бизнес дестинация и започване на нови партньорства. Повод бе среща между международни консултантски компании в Белгия и бизнесмени от Хасково.

Бизнес делегацията проведе двудневно работно посещение в Брюксел, по покана на евродепутата. Тя осъществи контакти и се информира за възможностите за разширяване на дейностите в строителството, недвижимите имоти, земеделието, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и др.

Жозеф Феймонвил, член на  Европейския икономически сенат и изпълнителен директор на THG Group, определи България като силно атрактивна бизнес дестинация за чуждестранни компании и инвеститори.

Условията за развиване на търговска и производителна дейност във вашата страна са уникални както в Европа, така и на Балканите. Важно е да маркетирате тези предимства, като благоприятните данъчни условия и ниските разходи за работодателите, посочи Феймонвил.

Чрез прилагането на иновативни решения, компаниите могат да намалят разходите за производство с до 90%. България трябва да се ориентира към информационните технологии, каквито специалисти има в изобилие. Това заяви Гивон Он, директор за връзки Европейски съюз – Азия на Европейската група за политически анализи. Он, също така, подчерта значителния интерес на корейските инвеститори към страната ни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук