ЕВРОВИЗИЯ: СТИСКАМЕ ПАЛЦИ НА ЕЛИЦА И СТУНДЖИ ДОВЕЧЕРА

контакти

Стискаме палци на нашумялото в последните години дуо Елица Янкулова и Стоян Янкулов, които тази вечер излизат във втора полуфинална вечер на песенния конкурс Евровизия. Пожелаваме им успех по пътя към финала, където да постигнат още по-значим успех от предно издание, когато разбиха света с хита „Вода“. Довечера в шведския град Малмьо нашите ще изпълнят песента „Само шампиони“. Полуфиналът започва в 22 часа и ще бъде излъчен на живо по БНТ.

Регламентът на „Евровизия“ не позволява подкрепа за нашите изпълнители да оказват хора от територията на България. Сънародниците ни обаче зад граница, които никак не са малко, могат да гласуват за Елица и Стунджи. Да пожелаем успех на нашия дует и да покажем, че те могат да бъдат първенци със „Само шампиони“! Те са единствените представители на България, които до този момент са достигали до финален кръг на Евровизия.

В 58-то издание на конкурса участват 39 страни. Във втория полуфинал ще се борят 16 държави. Първите 10 песни ще отидат на финал, който ще се проведе на 18 май. Вярваме, че за втори път ще видим български представители в лицето отново на Елица и Стунджи в крайната фаза на конкурса.

За финала вече се класираха Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Русия, Белгия, Украйна и Холандия. Директно на него попадат Великобритания, Германия, Италия, Испания, Франция и домакините от Швеция. 

Снимка от  iNews.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук