Евакуираха тополовградско село заради настъпващ огън

Евакуирани в село Радовец са жителите на тополовградското село Присадец. Извеждането им е вследствие на пожара, настъпващ към населеното място, с цел осигуряване на безопасността на населението, информрат от Областна администрация – Хасково. Срещу стихията продължават да де борят екипи на Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението“, други структури и доброволци.

Огънят към Присадец тръгна от пожара край село Лесово, за койт по-рано днес бе съобщено, че е локализиран. Силният вятър обаче е предизвикал ново разгаряне на плъмъците и преминаването им през река Тунджа, в посока към Присадец. А мощните пориви сменят посоката им, което прави пожара труден за овладяване.

Дейностите на институциите се координират от областния управител. На място за овладяването на огъня работят 7 екипа на пожарна безопасност. В гасенето участват и екипи от други структури, както и доброволци.
Опасността от пожари, поради високите температури и силния вятър, в почти цялата област остава висока. Бъдете внимателни и отговорни!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук