ЕВАКУИРАХА ДЕТСКИЯ ЦЕНТЪР В „ЧЕРНОКОНЕВО”, ЧАСТ ОТ КВАРТАЛА ПОД ВОДА

контакти

Евакуиран около 10,30 днес бе Центъра от семеен тип за деца в риск в димитровградския в квартал „Черноконево“. Откритата в края на миналата година нова и модерна сграда продължава да е в средата на кално езеро. Извираща недалеч от входа шахта не дава голяма надежда за отводняване преди трайно спиране на дъждовете. Пожарна кола се отзова сутринта на сигнал, че водата заплашва да прелее вътре в Центъра, но при създалата се ситуация, замина на помощ в други части на квартала. Децата бяха извозени с микробус. Настанени са близката детска градина, която през уикенда е празна, но, ако не спрат валежите до понеделник, трябва да се търси друго решение, каза участвалият в евакуацията  общински служител Пламен Митков.

Цялата източна част на „Черноконево” е рискова. Дворовете на много къщи са под вода. Засегнати са градини, земеделска земя, стопански сгради. Някои хора сами опитват да отводняват домовете си, но при нестихващия дъжд, ефектът е малък, обясни кметският наместник Неделчо Петров. Според него, прииждащата от по-високите северозападни части вода, не успява да се поеме от канализацията и по улиците се стича към ниските източни части.

Около 300 къщи са включени в дъждовната, канализация, тръбата е с диаметър 30 см., при дъжд не успява да поеме всичко и прелива. За четвърти път през последните 2 месеца се наводняваме, обясниха жители на „Черноконево”, посочвайки, освен щетите, и бълбукаща шахта, поставена по думите им, на неподходящо място.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Още като почна строежа на центъра за деца хората предупреждаваха,че мястото не е подходящо,но кой да ти чуе.Тогава бързаха да не изпуснат европейските пари докато ГЕРБ са на власт.Сега се видя резултата.Видя се резултата и от некадърно изпълнената канализация.и тя бе направена само колкото да се усвоят пари.Същата фирма гледам,че строи и канализацията в Габера.И там реват след всеки дъжд.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук