Д-Р ПАЛАШЕВ: МБАЛ Е В СПЕШНОТО, СЪЖИВЯВАМЕ Я

контакти

Поставени сме в спешна ситуация. Срокът за оздравяване е всеки месец, защото трябва да излизаме от ситуации. Опитваме се да съживим дейността и съответно – болницата. Това е свързано с хора. В момента се опитваме да не разширяваме щатния състав, коментира заместник-управителят на МБАЛ „Света Екатерина“ и завеждащ отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/ д-р Валентин Палашев.

Правят се опити за стабилизиране на болницата и връщането и на позициите, на които е била. Според д-р Палашев, преди години тя е била втора в областта по дейности и възможности. Идеята е да се върне на тези позиции. В момента дружеството има възможност да действа, след паднал запор върху сметки. Той е бил наложен от „Софарма“. Общо задълженията към доставчици са близо 2 млн. лв., като дълговете започват от 10-15 хил. лв. и стигат до 300-350 хил. лв. Има изготвен план за тяхното погасяване.

По отношение на лекарите, имахме проблем в Хирургично отделение. Назначихме двама хирурзи, предстои да назначим още един. Двамата са специалисти, с дългогодишна практика. Единият, д-р Ахмед, е сириец, завършил в България. Той е работил в Сирия, но сега е в Димитровград, където има къща. Жена му е българка, също лекар, в Акушеро-гинекологичното отделение. Вторият, д-р Грънчаров, е работил в Тунис, Либия, Германия. Третият е млад специализант. В другите отделения също има нужда от специалисти, но засега се справяме със ситуацията, обобщи заместник-управителят.

delchev2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук