Д-Р НАКОВ: ИЗПЪЛНИЛ СЪМ УСЛОВИЯТА ЗА КОНКУРСА ЗА ШЕФ НА МБАЛ

МБАЛ Света Екатерина Димитровград
контакти

Временният шеф на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Здравко Наков подаде документи и за втория конкурс за управител на болницата. Смятам, че съм изпълнил всички изисквания да бъда допуснат до следващия етап за управител на здравното заведение, каза той.

Първият конкурс бе обявен през декември миналата година. Документите комисията разгледа на 15 януари. Тогава заявления подадоха двама. Единият от тях бе сегашният временен управител и д-р Янко Кочев от МБАЛ Оряхово. Последният обаче се оттегли преди разглеждането на кандидатурите. Д-р Наков пък не бе допуснат до следващия етап. Така се стигна до рестартиране на конкурса.

Спряхме кандидатурата на д-р Здравко Наков, защото документите му не бяха пълни. Беше забравил да приложи трудова книжка. Ние знаем, че той е управител и отговаря на изискванията. По закон обаче, нямаше как да ги разгледаме. Това заяви общинският съветник от „Лидер“ и председател на комисията по избора Юлиян Семерджиев. Той бе такъв и по време на първия конкурс.

Юлиян Семерджиев съобщи още, че само още един кандидат е представил документи – д-р Християн Стойков. За него отказа да даде повече информация, тъй като в момента книжата са запечатани. Насочи ни да проверим по интернет. Справката показа, че кандидатът е мениджър в софийската болница „Токуда“. Оттам специалистът „Връзки с обществеността“ Боряна Маринкова потвърди по телефона, че става дума именно за д-р Стойков. Решил е да се развива в областта на мениджмънта и ние му пожелаваме успех, каза тя.

До вчера желаещите да заемат мястото на управител подаваха заявления. Конкурсът ще се проведе 15 дни по-късно, реши общинският съвет. Отново ще има три етапа – проверка на документите, представяне на програма за развитие на лечебното заведение, събеседване с кандидатите. От тях не се изискваше 3 години управленски опит като ръководител на здравна структура, както при първия конкурс. Така се даде възможност на всеки с нужната квалификация да участва. Въпреки това в надпреварата се включиха отново само двама.

Ако документите са както трябва, следва представяне на програмата за развитие на здравното заведение. Участниците трябва да получат оценки не по-ниски от 4,5, за да преминат към препитването, каза още Семерджиев.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук