Д-Р НАКОВ: ГРЕШКИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БОЛНИЦАТА НЕ СА КАРДИНАЛНИ

контакти

Сигурно има грешки в управлението на МБАЛ „Света Екатерина“. В никакъв случай обаче не бих казал, че те са кардинални. Това каза временният управител на здравното заведение д-р Здравко Наков. Що се отнася до избора на нов управител, в публичното пространство се чуха мнения, че д-р Наков е вечния кандидат. На въпрос дали се възприема като такъв и ще  подаде ли документи в евентуален нов конкурс той каза, че ще изчака решението на общинския съвет. Ако докладната за избор на д-р Христиан Стойков бъде приета, временният управител не каза дали ще бъде разочарован. Подхвърли само: „Ще се съобразя с решението на собственика“, имайки предвид, че принципал е общинския съвет.

Все пак, той е подал възражение, в което изразява аргументи за невъзможността д-р Христиан Стойков да поеме управлението. Допълни обаче, че да стои на шефското място не е някаква негова болна амбиция, а по-скоро желание да работи за благото на болницата.

Тази цялостна политика в последните четири години на финансови рестрикции доведоха дотам едно добро лечебно заведение да стои на ръба на оцеляването, коментира д-р Наков.

Той информира, че преди две-три седмици, както се изрази, е подписал споразумение с управителя на „Строй ГСТ“ Георги Табаков, което е входирано в общинския съвет. Според него, фирмата се съгласява върху дължимата и сума от над 600 хил. лв. да не се трупат лихви за настоящата година. Общинските съветници ще разгледат и гласуват докладната на кмета Иво Димов, отнасяща се до отпускане на 500 хил. лв. помощ за болницата, които да покрият дължимото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук