Д-Р МАТЕЕВ: ЩЕ СПЕЧЕЛЯ ДОВЕРИЕТО В МБАЛ С ПРОЗРАЧНО ЗАПЛАЩАНЕ

Трудно се печели доверието, било ли е нарушено. Ако е така, аз ще го възстановя и спечеля с прозрачно заплащане. Всички в МБАЛ „Света Екатерина“ трябва да виждат как се изкарват средствата, колко са приходите, разходите, откъде идват парите. Това каза новоизбраният управител на димитровградската болница – хасковският доктор Матей Матеев. За кандидатурата му на последното заседание на ОбС положително с 28 гласа и само 1 въздържал се гласуваха общинските съветници.

Последният одит на болницата показва тежко икономическо състояние. За мен основен приоритет ще бъде оцеляването. Към момента не може да се каже какви съкращения или преструктуриране на отделения трябва да се направят. Предстои да се изготви анализ на ситуацията и възможностите за нови решения. Има си изисквания за минимален брой лекари и персонал. Ще търся баланса, коментира пред местните парламентаристи преди дни д-р Матеев.  Според него, най-важното нещо в управлението е да бъдат доволни гражданите, защото в противен случай ще избират други лечебни заведения.

Междувременно, на протест излязоха вчера лекарите в МБАЛ Хасково, изразявайки недоволството си от неизплатени за април и май заплати. Медиците подготвяха протест и за днес, но той се отложи, след като стана ясно, че заплатите ще бъдат изплатени в четвъртък. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук