Д-р Ирина Караманова с приз Лекар на годината в Хасково

контакти

Областната колегия на България лекарски съюз /БЛС/ в Хасково връчи приза Лекар на годината на д-р Ирина Караманова. Домакин на церемонията беше областният управител на Хасково Станислав Дечев, който поздрави всички лекари с днешния празник, съобщават от Областна администрация.

Кандидатурата на д-р Караманова е приета единодушно, съобщи председателят на Регионалната колегия на БЛС в Хасково д-р Николай Колев.

Д-р Ирина Караманова има над 40 години стаж като лекар в областта. 20 години е била управител и главен лекар на Диспансера по пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково. Тя е един от доайените на методологията за борба с туберкулозата в страната. Носител на Орден на труда-златен, а през 2008 г. е удостоена със званието Почетен гражданин на Хасково.

Същевременно, в категорията Мениджър на годината – номинация и грамота получи д-р Златка Чанкова, управител на МБАЛ – Харманли.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук