Д-р Алдин Карагьозов спечели конкурса за управител на болницата в Димитровград

Предстои Общинският съвет да вземе решение за утвърждаването му на поста

Д-р Алдин Карагьозов спечели конкурса за управител на болницата в Димитровград. Днес той защити своята програма за развитие на МБАЛ „Света Екатерина“ пред комисията по избора, излъчена от Общинския съвет, който е и принципал на здравното заведение, съобщават от Община Димитровград. Той бе и единствен кандидат.

В състава на комисията са председателят на общински съвет Гергана Кръстева, общинските съветници д-р Елена Иванова, д-р Донка Велчева, Пламен Панев и представителят на РЗИ д-р Гоговски.

Конкурсът за избор на нов управител се проведе на три етапа. Извърши се проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, кандидатът представи своята програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, проведе се и събеседване с него.

„Представянето на д-р Карагьозов пред комисията с неговата програма и последвалото събеседване бе блестящо. Има много нови идеи и задълбочено познаване на проблемите на болницата. Сред идеите на д-р Карагьозов са да бъде открито отделение за долекуване в общинската ни болница, по което ще се работи в три направления – ендокринология, гастроентерология и неврология, както и да бъдат привлечени млади специалисти и медицински сестри. Това ще става чрез презентиране на здравното заведение пред медицинските университети, а новите специалисти ще бъдат стимулирани с предложения за поемане разходите им за наем за жилища, транспорт, като за учащите ще се предлагат стипендии. За развитието на профилактиката се предвижда привличането на утвърдени специалисти от университетските болници. Пример в тази посока е споразумението с унивеситеската болница „Майчин дом“. Сред визията на д-р Карагьозов е ТЕЛК да бъде преместено за удобство на хората в сградата на бившия Тубдиспансер. В д-р Карагьозов виждам огромно желание да върне специалистите в нашата болница и вече се работи в тази посока, както и да се подобри микроклимата в нея“, каза Гергана Кръстева след проведения конкурс.

Д-р Карагьозов е с 18 годишен стаж в общинската болница. Специалист „реанимация и анестезиология“ и образование по „здравен мениджмънт“. Завършил е медицина във ВМИ „Ив.П.Павлов“ – гр. Пловдив. Женен, с един син. Съпругата му също е лекар, а синът му следва медицина.

Предстои вземане на решение от Общинския съвет за утвърждаването му на поста. Досегашният управител д-р Матей Матеев остава начело на болницата до избирането на нов управител. Това означава, че д-р Карагьозов по всяка вероятност ще встъпи в длъжност най-рано в края на септември месец, тъй като се очаква през август да не бъде проведено редовно заседание на ОбС.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук