ДЯНКОВ ИНСПЕКТИРА ГРАНИЧНИЯ ПУНКТ „КАПИТАН АНДРЕЕВО“

ГКПП
контакти

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков инспектира днес дейностите по цялостната рехабилитация на граничния пункт „Капитан Андреево“. Ще провери и строителните работи по изграждането на 3,4 км път към пункта, част от автомагистрала „Марица“. По време на посещението си той ще огледа и турската част на гранично-пропускателната точка, съобщават от областната администрация.

Реконструкцията е на стойност 52 млн. евро, като 39.5 млн. финансира Международната банка за възстановяване и развитие, а 13 млн. са съфинансиране от държавния бюджет. Възложител на строителството е финансовото министерство.

Дейностите се изпълняват на два етапа, съобразени с трафика при условие на непрекъснатата работа на пункта. Изграждат се двойно повече платна на входа и изхода, нова сграда за митничарите, здравен и противопожарен пункт, за да отговаря граничният пункт на стандартите като външна граница на Европейския съюз.

МНЕНИЕ

След завършване на строителните работи ГКПП-то заедно с връзката с АМ „Марица“ ще осигури по-добри условия за работа, улеснено преминаване за търговския и частен трафик, както и увеличаване на пропускателните му възможности, обобщават от областната администрация.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук