ДЯДО НИКОЛАЙ: УСПЕШНИЯТ ПОЛИТИК ЗА БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВНИЯТ ПОЛИТИК

контакти

Успешният политик за България е православния политик, заяви в Димитровград Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Той се обърна към представителите на властта и събралото се множество с тези думи, допълвайки, че църковната и светската власт трябва да бъде едно. Ако Господ не опази града, напразно ще бди стражарят, беше още сред казаното от него, цитирайки библейски псалм.

Дядо Николай донесе в навечерието на Димитровден икона на Света Петка и нейни одежди, идващи от румънския град Яш. Той отслужи молебен на централната сцена. След това тръгна литийно шествие към православния храм „Свети Димитър“, където се отслужва вечерна литургия. Утре на празника, от 8 часа, ще има сутрешна служба и курбан за миряните.

Владиката благодари на общинската управа, че години наред получава покана да посети Димитровград, носейки със себе си реликва. Пожела на хората благополучие и духовно спасение. Специални благодарности той отправи към архиерейския наместник на Хасковската духовна околия за полаганите от него грижи в посока на духовно пастирско ръководство. 

Златно пиле на грил по рецепта на баба. Истинският български вкус! Виж тук

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук