ДЯДО НИКОЛАЙ: КЕСАРЕВОТО КЕАРЮ, БОЖИЕТО БОГУ, ВЪРНЕТЕ ЦЪРКОВНИТЕ ИМОТИ

контакти

Кесаревото кесарю, Божието Богу. С тези библейски думи се обърна днес пред ОбС Димитровград Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Той дойде лично, за да заяви намерението за придобиването на църковните имоти в общината.

В случая ОбС разгледа докладна от председателя му Стефан Димитров и съветника Диян Георгиев, касаеща обявяването на имоти около манастира в село Добрич за частна общинска собственост, за да могат да бъдат дарени на църквата. Предложението не мина. Малко преди разглеждането му съветникът Кирчо Кирев припомни, че преди 9 месеца предложение с подобно съдържание внесе кметът Иво Димов, което също бе отхвърлено. Разликата бе, обобщи Кирев, че в нея градоначалникът предложи да се регулират имотите не само в Добрич, а и в други населени места. Те да се актуват като частна общинска собственост и да бъдат дарени на църквата.

Чувствам се засегнат, заяви Дядо Николай, при обсъждането на точката за имотите в Добрич. Думите му бяха насочени към кмета на селото Марин Маринов, който попита дали няма да е по-добре за имотите да отговаря Общината. Защо смятате, че свещеникът ще се грижи по-зле за имотите?! Дошъл съм, защото уважавам властта. Вие сте властта в Димитровград. Но властта е от Бога дадена, коментира митрополитът.

Категорично съм против обвиненията, че искаме да заграбим чужд имот или имане. През последните 25 години се внушава, че от църквата трябва само да се взима и не трябва да се дава. Това е стратегия за унищожаването на българския народ, защото се осъзнава, че всичко, освен душата, може да се продаде, каза още Негово Високопреосвещенство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук