ДЯДО НИКОЛАЙ БЛАГОСЛОВИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

контакти

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай благослови протестиращите пловдивчани. С една дума „Благославям ги“, казал той, по информация на агенция „Фокус“. Това е станало на храмовия празник на митрополската църква „Света Марина“. Миналата седмица с официално писмо до митрополита протестиращите поискали той като духовен водач да ги благослови.

В Пловдив посрещат свещените одежди на Света преподобна Петка. Литийно шествие с тях и икона на светицата бяха пренесени от двора на катедралния храм „Света Богородица“ към „Света Марина“. Отец Георги Тодев, Архиерейски наместник на Хасковската духовна околия също е част от множеството. На въпрос: Бихте ли благословили протестиращите в качеството си на архиерейски наместник, той каза: „Кой съм аз да ги благославям?! Щом Дядо Николай е направил това…“ Той не пожела да коментира повече, тъй като в момента бил още в Пловдив. Каза само, че протестите имат основание.

Хасково е част от Пловдивската епархия, наред с Пазарджик, Асеновград, Карлово, Панагюрище, Пещера, Смолян, Ивайловград. Като се има предвид това, може да се допусне, че благословия получават и протестиращите по тези места. Медувременно в началото на седмицата недоволните от Димитровград изразиха намерение да пуснат подписка за това правителството да подаде оставка.  

Снимка от Пловдивска света митрополия Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук