Дядо Коледа ще запали в Димитровград светлините на най-голямата коледна елха в Европа

Базар на площада, изяви на сцената и фойерверки ще съпътстват празника

Дядо Коледа ще пристигне на централния площад в Димитровград тази събота, за да запали светлините на най-голямата жива коледна елха в Европа. Празникът на 4 декември започва от 17:30 часа. Той включва коледен базар, изяви на сцената, празнични фойерверки. Коледната елха и цялата празнична украса в града по традиция ще грейне в началото на декември, информират от Общината.

Елхата в Димитровград тази година е с напълно нова визия. За празничната й украса са използвани 60 нови светещи топки, 30 бр. светещи капки, над 120 метра блицове и близо 3000 метра светещи стрингове.

Специално организиран за събитието Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаячийница, Пекарна, Фотаджийница, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград.

В Занаячийницата местни търговци ще предлагат ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от дърво. От Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки. В Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и греяно вино. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред Фотаджийницата, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите.

Интересен и атрактивен за всички ще бъде кътът Коледа при баба. В него жени от читалищата в общината ще пресъздават българските обичаи и подготовката за Коледните празници и изработката на автентични сурвачки от дрян и естествени материали.

Програмата от сцената ще следва духа на Коледа, където ефирни изпълнения ще покажат танцьорите от „Галаксико“, а 6-годишният Ивайло Георгиев от ДГ „Слънце“ ще поднесе поздравление в стих към Дядо Коледа. Специално в събитието ще участва талантливата димитровградчанка Надежда Георгиева, която само преди няколко дни, заедно с трио „Триолина“, получи специалната награда „Гласът на Венеция„, от международния конкурс „Орфей“, чийто домакин бе град Лидо ди Йезоло, в провинция Венеция, Италия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук