ДЯДО КОЛЕДА ИЗПРЕВАРИ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Дядо Коледа
контакти

[dropcap]Д[/dropcap]ядо Коледапристигна на централния площад, където го очакваха много димитровградчани. Както бе обещал, пристигна с ретро автомобил – класически Мерцедес. Той бе посрещнат от множеството в компанията на кмета Иво Димов и заедно се отправиха към сцената. Там белобрадият старец се настани на специално подготвен трон. Седнал по царски, той заяви, че много се радва на отправената му покана отрано да донесе коледния дух в Димитровград.

На сцената децата от вокален хор „Таралежите“ подгряха публиката в застудяващото се време, за да се стигне до кулминацията – палене светлините на Дървото на надеждата – най-голямата жива елха в България, която грейва за празниците в края на годината. То съвпадна с пищна заря, която озари небето над пл. „България“.

По време на тържеството хората имаха възможност да си купят празнични подаръци от Коледния базар. Той е разположен в няколко дървени къщички като от приказките и ще продължи до края на годината.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук