ДЯДО И ВНУК ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЗАЕДНО ЗА РИБА, ОТКРИВАТ СЕЗОНА

За първи път заедно за риба днес отидоха Иван Ангелов и неговият внук Денис. Двамата отидоха на Марица, откривайки новия риболовен сезон, след забраната.

Денис е на 5 години и това бе първият му риболов с мен. Качих го на колелото и поехме към Марица. Хвърляхме на червей, но не кълвеше много. Хванахме само няколко хамсийки и мренки. Реката сега има много вода и често мени нивото си, което оказва влияние на кълването. Надявам се следващия път да имаме по-добра слука, сподели дядо Иван. Разочарован от слабия улов, малкият Денис не беше много сговорчив, но сподели, че с всеки следващ път ще хваща все по-голяма риба.

Забраната за улов изтече на 31 май. Тя беше в сила от средата на април, когато рибата започна да си хвърля хайвера.

Междувременно, от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ съобщават, че в последната седмица на май са издадени 1229 билета за любителски риболов, както и 43 удостоверения за стопански риболов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук