ДЪРЖАВАТА РЕМОНТИРА ПЪТЯ ОТ МЕРИЧЛЕРИ ДО РАЙНОВО, 1,5-ТЕ МЛН. САМО ЗА ОБЩИНСКАТА МРЕЖА

контакти

Държавата ще поеме проектирането, а след това и ремонта на пътя от Меричлери, през „Черноконево”, „Вулкан”, „Мариино”,  към Брод,  Злато поле и Райново, участъци от който са в окаяно състояние.  Това информира кметът Иво Димов, в резултат на запитвания ще се насочи ли към този път част от отпуснатите от Министерски съвет 1,5 лв. за рехабилитация на общинската мрежа.  Трасето Чирпан – Симеоновград е част от републиканската пътна мрежа, чиято поддръжка е ангажимент на държавата. Вчера Агенция „Пътна инфраструктура” взе решение  пътят да се включи в индикативния списък по ОПРР и да бъде възложено проектирането му. След това започват процедури по избор на фирма – изпълнител и, надявам се, в началото на идната пролет, пътят ще бъде изцяло ремонтиран и рехабилитиран, поясни Димов.

Друг от републиканските участъци на територията на общината – от границата на община Стара Загора, през Радиево, моста на Марица и детелината, по негова информация, вече се проектира.  Нейната модернизация също предстои, след приключване и избор на изпълнител.

От днес общински специалисти са започнали преценка кои общински пътища най-много се нуждаят от ремонт с целево отпуснатите от Министерски съвет 1,5 млн. лв. ,съобщи още кметът. Сумата не е малка, но в никакъв случаи не е голяма и няма как да покрие всички необходими ремонти по четвъртокласната мрежа, притежание на общината. Ще ремонтираме най-приоритетните. Част от сумата ще бъде отделена за ремонт и на най-разбитите улици и в малките населени места. Кои са – имаме представа, тъй като, след пороите миналата година, администрацията изготви анализ, предоставен в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии анализ. Картината едва ли е много променена, но все пак, нужна е актуализация, след което започваме действия, заяви Димов.tivibearings ban Ban-OD baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук