ДЪРЖАВАТА ПРЕХВЪРЛЯ ИМОТИ НА ТРИ ОБЩИНИ В РЕГИОНА

Общежитие - СУПЦ
контакти

Имоти – подарък от държавата получават три общини в региона – Димитровград, Тополовград и Любимец, информират от областната управа. Договори за безвъзмездно прехвърляне на имотите губернаторът Ирена Узунова ще подпише с кметовете на общините в понеделник. Условието е те да бъдат използвани за реализиране на значими местни проекти.

По реда на чл. 54 от Закона за държавната собственост /ЗДС/ притежание на община Димитровград става  сградата със застроена площ 262 кв.м., на два етажа, предназначена навремето за общежитие на Социално учебно професионално заведение. То, заедно с учебния корпус остана недостроено, дори след трансформирането на СУПЗ в СУПЦ. Такова е и досега. Имотът се намира на бул. ”Д.Благоев” №84.

Тополовград получава от държавата земя 4650 кв.м, с построените на нея 2 сгради. Любемец – имот от 37 864 кв. м в землището на с. Георги Добрево, с 10 сгради в него.

След подписване на договорите, кметовете Иво Димов, Божин Божинов и Анастас Анастасов ще дадат съвместна пресконференция на която ще представят визията си за развитие на получените имоти, анонсират от областната управа.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Държавата се освобождава от това,което не може да завърши или от това което не може да стопанисва.В конкретния случай общината трябва да намери средства за завършване и ремонт.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук