ДЪРЖАВАТА ДАДЕ НА ДИМИТРОВГРАД ВОЕННОТО ПОДЕЛЕНИЕ В „ГАБЕРА“

Правителството предостави на община Димитровград освободен войскови район. Теренът, с обща площ 20,7 дка, е застроен с 46 сгради и се намира в „Белия бряг“ /до местност „Габера“/.

Предоставянето му е свързано с реализирането на политиката на общината в подкрепа на местното икономическо развитие и привличане на нови инвестиции, информират Министерски съвет.

На сесията през януари тази година Общинският съвет взе решение за придобиване на военните имоти с отпаднала необходимост. Подобно от ОбС бе взето още през ноември 2012 г., но решението за придобиването на сградите трябваше да бъде препотвърдено.

Последното решение бе изпратено до Министерството на отбраната /МО/, съставило акт за публична държавна собственост за 46-те сгради, земята под които е общинска. МО изрази съгласие за безвъзмездното им прехвърляне на Община Димитровград и представи преписката на Министерски съвет, който взе окончателното решение.

От дълго време насам се говори, че има намерение на мястото на военното поделение да бъде изградено филмово студио. Към момента обаче официална информация по въпроса няма…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. То не бе терминал, кабелен завод, завод за фарове, филмово студио. Просо предизборни каламбури. Този град изчезва- За съжаление.

    • Фирмата дето ще строи фабриката за фарове вече закупи парцел край с. Крепост,така че сигурно до 2-3 год. ще заработи.За сега единствения печеливш е продавачката на имота,която намаза 880 хилки.Нищо чудно да имаме и киностудио по някое време.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук